Klasse
9E Imperial stout
Brygget
9. februar 2016
Flasket
28. februar 2018
Alkoholstyrke
9,1%
Farve (EBC)
179
OG/FG
1,090 / 1,021
Bitterhet (IBU)
75,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
51,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

14,8 kg Muntons pale
3,7 kg Castle Malting pils
0,74 kg Muntons dark crystal
0,61 kg Flaket hvete
0,61 kg Weyermann rye
0,56 kg Muntons black
0,56 kg Muntons chocolate
0,56 kg Muntons roasted barley

Humle og krydder

100 g chinook, 60 min
50 g chinook, 20 min
50 g centennial, 15 min
50 g centennial, 5 min

Andre ingredienser

White Labs WLN1000
White Labs Servomyces
Protafloc

Meskeinformasjon

Dobbeltmesk på Speidel Braumeister 50L.
Delt maltbill i to, 11 + 11 kg. All røsta malt i før utmesk etter steg to.

Innmesk 55L, 66 grader i 60 min, skyll med 10 liter vann, sitt igjen med 56 liter vørter. Ny innmesk med resten av malten, 66 grader i 60 min, utmesk 5 minutter 77 grader, skyll med 10 liter vann.

Vannjustering i meskevann: 22g CaCO3, 11 g NaHCO3.

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

1,25 mill/ml/P

Informasjon om gjæring

Oksygenert 1 L/min i 75 sek før tilsetting av gjær.

Pitch på 17 grader, gjæring på 17 grader i treuker, coldcrash i 2 dager før fating.

Kommentarer

Tappet på fat 1/3/2016, flasket med BeerGun 28/2/2018.

Brygget sammen med Espen Kalstad.


[BBcode]