14,8 kg Muntons pale
3,7 kg Castle Malting pils
0,74 kg Muntons dark crystal
0,61 kg Flaket hvete
0,61 kg Weyermann rye
0,56 kg Muntons black
0,56 kg Muntons chocolate
0,56 kg Muntons roasted barley
100 g chinook, 60 min
50 g chinook, 20 min
50 g centennial, 15 min
50 g centennial, 5 min
White Labs WLN1000
White Labs Servomyces
Protafloc
Dobbeltmesk på Speidel Braumeister 50L.
Delt maltbill i to, 11 + 11 kg. All røsta malt i før utmesk etter steg to.
Innmesk 55L, 66 grader i 60 min, skyll med 10 liter vann, sitt igjen med 56 liter vørter. Ny innmesk med resten av malten, 66 grader i 60 min, utmesk 5 minutter 77 grader, skyll med 10 liter vann.
Vannjustering i meskevann: 22g CaCO3, 11 g NaHCO3.
US-05
1,25 mill/ml/P
Oksygenert 1 L/min i 75 sek før tilsetting av gjær.
Pitch på 17 grader, gjæring på 17 grader i treuker, coldcrash i 2 dager før fating.
Tappet på fat 1/3/2016, flasket med BeerGun 28/2/2018.
Brygget sammen med Espen Kalstad.