Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
9. januar 2016
Flasket
3. mars 2016
Alkoholstyrke
9,9%
Farve (EBC)
37
OG/FG
1,085 / 1,011
Bitterhet (IBU)
33,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

3630 g Pilsner malt
3630 g Pale malt
1 L Mørk kandisirup

Humle og krydder

26 g Northern Brewer
25 g Fuggles
15 g Hersbrucker

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Infusjon 66 grader i 90 min.

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

~400 mrd. celler

Informasjon om gjæring

Pitch @ 18 grader. Stiger fritt over 5-6 dager til ~30. Etter FG er nådd settes det kaldt til lagring i 1-2 måned før flasking.

Kommentarer

En tredjedel av sukkeret er tilsatt etter stormgjæring.


[BBcode]