Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
25. mai 2017
Flasket
13. juni 2017
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
37
OG/FG
1084 / 1010
Bitterhet (IBU)
37,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt: 3500 g
Palemalt: 3000 g
Chokolate Malt: 100 g
Lys spraymalt: 500 g
Medium spraymalt: 140 g
Cassonadesukker: 1000 g
Candy Syrup: 325 g

Humle og krydder

Northern Brewer, 7,7%, 30 g, 60 min
Goldings, 4,2%, 35 g, 15 min

Andre ingredienser

Vannjustering mesk (21,3 liter):
Kalk: 4,2 g
Natron: 2,1 g
Kalsiumklorid: 2,1 g
Kalsiumsulfat: 2,1 g

Vannjustering skyllevann (12 liter):
Kalsiumklorid: 2,1 g
Kalsiumsulfat: 2,1 g

1 teskje gjærnæring kokes i 10 min
1 tablett Whirlflock kokes i 10 min

Meskeinformasjon

65°C i 90 min
75°C i 10 min

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

2pk, 2 liter starter

Informasjon om gjæring

18°C i 2 dager
19°C i 1 dag
21°C i 1 dag
23°C i 1 dag
24°C i 1 dag
25°C i 13 dager

Kommentarer


[BBcode]