Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
29. juni 2012
Flasket
21. juli 2012
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1090 / 1022
Bitterhet (IBU)
35,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3500 g Pilsner malt
1300 g Munich malt 17,7 EBC
1000 g Abbey malt 50 EBC
1000 g Crystal malt 20 EBC
450 g Brown sugar

Humle og krydder

50 g Hellertauer Hersbrucker - boil 60 min
28 g Hellertauer Mittelfrueh - boil 60 min
20 g Fuggles - boil 60 min

Andre ingredienser

irish moss

Meskeinformasjon

mesk 66 grader 60 min, deretter temp økt til 73 grader i 10 min

Gjærtype

Trappist Ale WLP500

Gjærmengde

2 pkg, 2 liter starter magnetrører

Informasjon om gjæring

ca 20 grader under hele gjæringen

Kommentarer

måtte tappe om til "Bjørnunger" grunnet reglement så mulig noe av kullsyren har forsvunnet


[BBcode]