Klasse
9E Imperial stout
Brygget
6. mai 2013
Flasket
30. mai 2013
Alkoholstyrke
8,3%
Farve (EBC)
77
OG/FG
1,077 / 1,014
Bitterhet (IBU)
29,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

13 kg Pale malt
1 kg Crystal (150 EBC)
775 g Munich (20 EBC)
750 g Café light
1 kg Carafa special 2

Humle og krydder

50 g Centennial (7.2%) 90 m
45 g Northern brewer (8%) 15 m

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Statisk mesk, 66-67 grader 60 minutter.
Vannjustering meskevann: 20 g CaCO3, 10 g NaHCO3.

Gjærtype

WLP051

Gjærmengde

500 mrd celler ca

Informasjon om gjæring

21 grader, en uke, deretter 23 grader 2 dager. Nedkjøling til 4 grader for tapping.

Kommentarer


[BBcode]