Klasse
8D Porter
Brygget
15. november 2015
Flasket
5. desember 2015
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
60
OG/FG
1060 / 1015
Bitterhet (IBU)
35,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
80,0l
Mengde ferdig øl
75,0l
Gjærbare ingredienser

13 kg pale malt
5 kg münchnermal
3,2 kg krystallmalt
1 kg røykmalt
1 kg Bjørns lettkokte havregryn
0,5 kg sjokolademalt
0,5 kg risskall

Humle og krydder

115 g. Nordbrauer 10,2%, 60 min.
115 g. East Kent Goldings 5,1%, 20 min.

Andre ingredienser

30 ml kalsiumkarbonat (kritt)
15 ml. kalsiumsulfat (gips)
Gjærnæring
Whirlfloc

Meskeinformasjon

45 min på 65 C, 45 min på 68 C

Gjærtype

WLP013 London Ale

Gjærmengde

3 rør

Informasjon om gjæring

3 uker på 18-20 grader

Kommentarer


[BBcode]