Klasse
10D Saison
Brygget
19. januar 2018
Flasket
8. februar 2018
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
8
OG/FG
1,060 / 1,004
Bitterhet (IBU)
38,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
46,0l
Gjærbare ingredienser

6 kg pilsnermalt.
6 kg maris otter pale malt.
1 kg hvetemalt.
1 kg vienna malt.

Humle og krydder

Magnum (13%) 60g 45 min.
Mosaic (12.5%) 60g 10 min.
Mosaic (12.5%) 140g Tørrhumling dag 4.
Amarillo (9.3%) 100g Tørrhumling dag 4.

Andre ingredienser

Hamarvann.

Meskeinformasjon

Enstegsmesk 63 grader C 70 minutter.
Skylling 75 grader C 15 minutter.

Gjærtype

WLP565

Gjærmengde

700milliarder celler

Informasjon om gjæring

Pitch på 19 grader C.
Første døgn 21.5C
Andre døgn 23C.
Tredje døgn: 24C.
Fjerde til tiende døgn: 25C.
Tiende til tjuende døgn: Gradvis senking av temp.
Cold crash til slutt.

Kommentarer

7 g sukker/liter priming 14 dager i 22C.

Inspirert av https://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/bale-hard-dry-hopped-saison/


[BBcode]