Klasse
5G Old ale
Brygget
28. oktober 2014
Flasket
26. desember 2014
Alkoholstyrke
11,1%
Farve (EBC)
58
OG/FG
89 / 6
Bitterhet (IBU)
21,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

8200 gram English Pale Malt
375 gram Crystal Malt (187 EBC)
185 gram Berlgian Aromatic Malt
75 gram Chocolate Malt
37 gram Peated Malt
225 gram Torrified Wheat
75 gram Roasted Barley
375 gram sugar

Humle og krydder

100 gram Styrian Golding pellets (1,7 % Alpha) - 90 minutt
4 gram EKG pellets (6 % Alpha) - 90 minutt
8 gram EKG pellets (6 % Alpha) - 15 minutt

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

67 gram i 90 minutt

Gjærtype

Burton Ale

Gjærmengde

Slurry

Informasjon om gjæring

Stukket om etter fire veker og sekundærgjæra saman med 8 gram dampa eikespon i fire veker til.

Kommentarer

Juleøl uten tilsetninger (Eg kunne ikkje velja dette under klasse og øltype.) Det litle hintet av 8 gram med eikespon under sekundærgjæring vil neppe kvalifisera ølet til klasse 13C.


[BBcode]