Klasse
5D Altbier
Brygget
12. januar 2013
Flasket
28. januar 2013
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
33,1
OG/FG
1048 / 1008
Bitterhet (IBU)
33,2 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

2500 gram pilsner malt
1800 gram münchener malt
200 gram crystal malt
150 gram aromatic malt
100 gram sjokolademalt
150 gram sukker til karbonering

Humle og krydder

27 gram Northern Brewer pellets 10,55% 60 minutter
30 gram Tettnang pellets 4,20% 5 minutter

Andre ingredienser

11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

Meskeinformasjon

60 minutter enstegsmesking 66 grader

Gjærtype

WLP029 German Ale

Gjærmengde

1 rør, 1,5 liter starter, 230 milliarder celler

Informasjon om gjæring

14 dager ved 16 grader

Kommentarer

Karbonert på flaske i to uker ved 20 grader. Lagret siden 11. februar ved 4 grader.


[BBcode]