Klasse
5C Engelsk dark mild
Brygget
7. februar 2016
Flasket
21. februar 2016
Alkoholstyrke
3,7%
Farve (EBC)
37,3
OG/FG
1,038 / 1,010
Bitterhet (IBU)
21,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
52,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter pale malt, 6600 gram
Crystal (60), 600 gram
Dark crystal (120), 600 gram
Amber malt, 200 gram
Brown malt, 200 gram
Lys chocolate malt, 200 gram
Chocolate malt, 100 gram
sukker til flaskekarbonering, 230 gram

Humle og krydder

50 gram East Kent Goldings (6%), 60 minutter
50 gram East Kent Goldings (6%), 10 minutter

Andre ingredienser

Natron, 10 gram i mesk
Kalsiumklorid, 7,5 gram i mesk
CaCo3, 5 gram i mesk
Kalsiumsulfat, 5 gram i mesk
Kalsiumklorid, 2,7 gram i skyllevann
Kalsiumsulfat, 1,8 gram i skyllevann
1 whirfloctablett, 10 min kok
Wyeast gjærnæring, 10 min kok

Meskeinformasjon

67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter

Gjærtype

White labs 002

Gjærmengde

1 rør, 4 l. starter

Informasjon om gjæring

18 grader i 7 dager
20 grader i 7 dager
20 grader i 14 dager, ettergjæring på flasker (karbonering)

Kommentarer


[BBcode]