Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
2. desember 2016
Flasket
8. mars 2017
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
10,1
OG/FG
1077 / 1013
Bitterhet (IBU)
30,3 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,5l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

5000 gr pils malt
2000 gr flaket mais
500 gr Belge malt
500 gr sukker

Humle og krydder

5 gr Belma 9,8% FWH
10 gr Belma 30 min
20 gr Nelson sauvin 11,4% 30 min
10 gr Belma 5 min
20 gr Nelson 5 min

Andre ingredienser

Foam controll
gjærnæring
Irish Moss

Meskeinformasjon

60 min 66,5 grader
15 min 78 grader
15 min 78 grader

Gjærtype

WLP 550

Gjærmengde

1,5 l starter

Informasjon om gjæring

22 grader i to uker

Kommentarer

1,5 min ren O2 1 l/min etter tilsatt gjær.

Sukker ble tilsatt etter fire dagers gjæring.


[BBcode]