Maris Otter, Pale Malt : 5.3kg
Bjørns Lettkokte Havregryn 1.2kg
Pale Chocolate 625 EBC (TF) 0,.42kg
Black Malt 1450-1500 EBC (TF) 0.075kg
Roasted Barley 1450 EBC (TF) 0.3 kg
37g Target pellets (10%) 60 min
25g East Kent Goldings pellets (5%) 20min
6-7 teskjer flytende KalsiumKlorid (33%)
2 teskjer Kalk
3l vann / kg malt, hovedmesk (75min) ved 66grader
økt temp til 70 grader i 20min
mash-out ved ca 74-75grader i 7-10min
WLP022
3 rør (pakkedato 16.01.2013)
Primærgjæring startet ved 16 grader, økt til 18-19 grader over de 3 første dagene. Satt til 21-22 grader etter dette. SG målt etter 6 dager (1020-21), Etter 14 dager ble den racket over til nytt gjæringskar, og hadde da nådd FG på 1015.
Fornøyd med smak, lukt og utseende ved tapping.
Men da den er "usmakt" har jeg ingen kommentarer ellers.
Min første havrestout.