Klasse
4A Engelsk ordinary bitter
Brygget
24. februar 2015
Flasket
10. mars 2015
Alkoholstyrke
3,8%
Farve (EBC)
18
OG/FG
1037 / 1008
Bitterhet (IBU)
36,5 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,4 kg Warminster Maris Otter
0,3 kg Warminster Crystal 200
0,1 kg Warminster Amber Malt

Humle og krydder

60 min: 40 g East Kent Goldings 5,5%
15 min: 30 g East Kent Goldings 5,5%
2 min: 30 g East Kent Goldings 5,5%
Tørrhumle etter 5 dager: 20 g East Kent Goldings 5,5%

Andre ingredienser

Vannjustering med Kalsiumklorid, kalsiumsulfat, kalsiumkarbonat og natron.
5 g "klar-urt" tilsatt ved 15 min.
0,5 ts. gjærnæring tilsatt ved 15 min.

Meskeinformasjon

Innmesk: 12,5 liter vann.
20 minutter ved 64 C.
20 minutter ved 70 C.
5 minutter ved 77 C.
Skylt med 22 L vann, tappet av 30 L.

Gjærtype

WLP002

Gjærmengde

ca. 200 mrd. celler

Informasjon om gjæring

Tilsatt ca. 0,75 L O2.
Starter gjæringen på 18C og ramper opp til 19 C over to døgn. Holdes på 19 C i 8 dager før cold crash.

Kommentarer


[BBcode]