Klasse
11A Belgisk dubbel/Bruin
Brygget
18. november 2012
Flasket
5. januar 2013
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
54
OG/FG
1070 / 1016
Bitterhet (IBU)
21,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
185,0l
Gjærbare ingredienser

3000 gram Bestmalz pilsner malt
2000 gram Bestmalz pale malt
500 gram Bestmalz munich malt
400 gram Weyermann Biscuit malt
365 gram Weyermann Special B malt
35 gram Weyermann Carafa Special III malt
500 gram mørk candy sirup (koker i 6 min)

Humle og krydder

20 gram Perle pellets 9,0% 60 minutter
22 gram Saaz pellets 3,5% 15 minutter
Skall fra 1 appelsin 2 minutter
8 gram korianderfrø 2 minutter

Andre ingredienser

Halv tablett protafloc
Halv teskje Whitelabs WLN1000 gjærnæring

Meskeinformasjon

90 minutter ved 66 C.
5 minutter ved 75 C.

Gjærtype

WLP530 Abbey Ale

Gjærmengde

1 rør i 1 liter starter.

Informasjon om gjæring

2 uker ved 20-22 C.
5 uker 12-14 C.

Kommentarer


[BBcode]