Pilsner malt, 3EBC, 6528 g
Munich malt 20EBC. 11869 g
Cara malt, 37 EBC, 535 g
Crystal malt, 135EBC, 783 g
Weyermann carafa sp, 1220 EBC, 321 g
Magnum, 10,5 %, 63 g. 90 min
Hersbrucker, 5,9%, 74 g, 15 min
55 grader 15 min, 66 grader 45 min, 77 grader 5 min
Saflager S-23
2l slurry fra 1502
Stod på 7-8 grader 2 dgr. Pitchet gjær fra 1502, ca 1 liter slurry til hvert av karene. Satte til gjæring på 8-9 grader i 60 dager.
Benyttet O2, fullt trykk i 30 sek (litt kort tid, kunne vært 1 min)
Opprinnelig Gahrs oppskrift, men mer bitterhumlet:
1) 1, brygg på nytt utstyr, trodde jeg skulle få 60 l , men endte opp med 47 l øl.
2) bitterhule tilsatt fra kokestart, og var med i 90 min, i stedet for bare 60 min.
Mesteparten av bitterheten forsvant til jul.