Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 8C Oatmeal stout)
Ekstra ingredienser
Lakrisrot
Brygget
20. desember 2016
Flasket
18. januar 2017
Alkoholstyrke
5,9%
Farve (EBC)
47
OG/FG
1061 / 1015
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

5.33 kg Warminster - Maris Otter Pale Ale Malt 38 2.5 81.9%
0.1 kg Belgian - Roasted Barley 30 575 1.5%
0.15 kg Belgian - Chocolate 30 340 2.3%
0.53 kg Flaked Oats 37 1 8.1%
0.2 kg Warminster - Brown 32 55.9 3.1%
0.2 kg Warminster - Crystal 400 33 203.2 3.1%
6.51 kg Total

Humle og krydder


10 g Phoenix Pellet 11.4 Boil 60 min
10 g Phoenix Pellet 11.4 Boil 30 min
20 g Phoenix Pellet 11.4 Boil 20 min
20 g Fuggles Pellet 4.5 Boil 20 min
10 g Fuggles Pellet 4.5 Boil 10 min
25 gram lakrisrot 20 min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

64 C 15 min
68 C 45 min
70 C 5 min
78 C 5 min

Gjærtype

1028 og M42

Gjærmengde

1 pakke av hver

Informasjon om gjæring

1 pakke London Ale 1028 og 1 pakke Mangrove Jack`s M42 tørrgjær.
Gjæret i 4 uker.
3 uker på 18`C og 1 uke på 12`C før flasketapping. Karbonert med 6 gram sukker pr. liter. Kokt sukkerlake. Gjæret på flaske i 2 uker på 20`C.

Kommentarer


[BBcode]