Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
2. februar 2016
Flasket
28. februar 2016
Alkoholstyrke
8,6%
Farve (EBC)
9
OG/FG
1074 / 1015
Bitterhet (IBU)
35,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

5750 g Weyermann Vienna, EBC 7
500 g Weyermann Abbey, EBC 55
1000 g Raffinert sukker

Humle og krydder

15g Galena 13,3% 2012
30g EKG 5,7 2014
30g Cluster 6,3% 2012

Andre ingredienser

Irish Moss

Meskeinformasjon

62ºC --> 66ºC, 60 min

Sukker er tilsatt mot slutten av kokeperioden

Gjærtype

GB Trapist

Gjærmengde

90 ml fersk slurry

Informasjon om gjæring

Romtemeratur i 21 dager

Gjeren er basert på 3-4 ulike WLP stammer og noken flaske dregs. Har gått mange generasjoner hjå meg.

Kommentarer

Hadde forventet at den skulle få noko lavare FG; men den har både bitterhet og alkehol til å kunne bære ein del rest sødme.


[BBcode]