Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
25. august 2012
Flasket
8. september 2012
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1065 / 1012
Bitterhet (IBU)
27,1 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

10 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
11 kg Munchenermalt (Bamberg)
1.5 kg caramalt (Vikingmalt)
150gr Svartmalt (Vikingmalt)

Humle og krydder

90 gr Spalt-spalter pellets 7.8% 90 minutter
90 gr Saaz pellets 3.4% 10 minutter

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
1 tabl Protafloc 10 min igjen av koketid

Meskeinformasjon

Inndirekte innmesking til 57gr.
Henstand 10 min.
Temperaturheising til forsukringstemperatur 67 gr
Forsukringstid 60 min
Brukt ca 65 liter vann i innmesking

Gjærtype

Lagergjær fra Arendals Bryggeri

Gjærmengde

ca 1 liter til 86 liter vørter

Informasjon om gjæring

Gjæringstemperatur 8.5 gr i 14 dager

Kommentarer

Brukt 320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring.
P g a høy alkoholprosent er jeg noe usikker på en dette ølet er påmeldt i riktig klasse.


[BBcode]