10 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
11 kg Munchenermalt (Bamberg)
1.5 kg caramalt (Vikingmalt)
150gr Svartmalt (Vikingmalt)
90 gr Spalt-spalter pellets 7.8% 90 minutter
90 gr Saaz pellets 3.4% 10 minutter
1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
1 tabl Protafloc 10 min igjen av koketid
Inndirekte innmesking til 57gr.
Henstand 10 min.
Temperaturheising til forsukringstemperatur 67 gr
Forsukringstid 60 min
Brukt ca 65 liter vann i innmesking
Lagergjær fra Arendals Bryggeri
ca 1 liter til 86 liter vørter
Gjæringstemperatur 8.5 gr i 14 dager
Brukt 320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring.
P g a høy alkoholprosent er jeg noe usikker på en dette ølet er påmeldt i riktig klasse.