Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
12. januar 2014
Flasket
30. januar 2014
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
22
OG/FG
1057 / 1008
Bitterhet (IBU)
90,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
42,0l
Mengde ferdig øl
42,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 6500 g
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 1000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 400 g
Chocolate Malt 800 EBC 100 g
Dry Light Extract 8 EBC 2000 g

Humle og krydder

Columbus 16% alpha 35 g 60 minutes
Simcoe 13% alpha 17 g 60 minutes
Chinook 12.6% alpha 21 g 45 minutes
Centennial 10% alpha 33 g 30 minutes
Citra 12% alpha 53 g 15 minutes
50 gr. Amarillo (11.9 %) 10 min.
80 gr. Amarillo (11.9 %) 0 min.
60 gr. Simcoe(12 %) 0 min. Tørrhumlet etter 5 dagers gjæring, i 7 dager, med 60 gr. Citra og 110 gr. Simcoe.

Andre ingredienser

2 ts Irish Moss 10 min.
1 ts. Gjærnæring kok 10 min.
2 ts 5,2 og 2 ts. Gypsum.
8 dråper FoamControl

Meskeinformasjon

65-66 grader 75 min og skylling 78 grader. Koker DME separat i en 10 liters kjele, som deretter fordeles på to gjæringssbøtter.

Gjærtype

WLP001 California Al

Gjærmengde

Starter 4 liter

Informasjon om gjæring

Gjæret på 18-20 grader.Gjæret i to separate bøtter med ca. 21 liter i hver.

Kommentarer


[BBcode]