Klasse
9E Imperial stout
Brygget
8. mai 2013
Flasket
6. januar 2013
Alkoholstyrke
11,0%
Farve (EBC)
141
OG/FG
1101 / 1017
Bitterhet (IBU)
93,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,0l
Mengde ferdig øl
28,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 7 EBC 9000 g
Billingtons Melassesukker 302 g
Crystal Malt 135 ebc 400 g
Crystal Rug 190 ebc 400 g
Chocolate Malt 800 EBC 250 g
Black Malt 1200 ebc 500 gr
Roasted barley 1400 ebc 850 gr
Demererasukker 150 gr
Flaked Barley 4 EBC 1300 g
Kaffimalt 250 gram
Røykmalt (stjørdalsmalt) 500 g.

Humle og krydder

Target 11 %, 88 gr, 60 min.
Bramling 6 %, 10 gr, 30 min.
EKG 4,1 %, 42 gr, 1 min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

66 - 65 grader i 90 minutt + skylling og utmesk.

Gjærtype

WLP 005 British ale

Gjærmengde

Etter mrmalty.com

Informasjon om gjæring

Starta på 17 grader. Frå 3. dag auka gradvis opp til 21 grader der det stod fram til flasking.

Kommentarer


[BBcode]