Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Brygget
21. februar 2015
Flasket
15. mars 2015
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
153
OG/FG
1095 / 1025
Bitterhet (IBU)
75,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
60,0l
Mengde ferdig øl
55,0l
Gjærbare ingredienser

7.5 kg Pale Ale malt
2.5 kg Munich Light
1kg Chocolate malt
2kg De-Husked Caraf III - (late addition)
1.5 kg Roasted Barley - (late addition)
0.75 kg Crystal 60L
6 kg Dry Malt Extract - Extra Light - (late addition)

Humle og krydder

100g Warrior 60min
70g Willamette 10min
30g Willamette 2min

Andre ingredienser

50g mørk eikechips, dynket i whisky, etter 14 dager
20g vaniljepulver, dynket i whisky, etter 19 dager

Meskeinformasjon

65 grader i 60min, 76 grader i 10min.

Ristet bygg og Carafa III Special ble kaldbrygget dagen før, og vannet derfra ble varmet opp og brukt som skyllevann. Dette for å begrense den brente smaken.

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

2L gjærkake

Informasjon om gjæring

18 grader i to uker, 20 grader i en uke.

Kommentarer

Alternativ ABV-formel: ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794). http://www.brewersfriend.com/2011/06/16/alcohol-by-volume-calculator-updated/


[BBcode]