7.5 kg Pale Ale malt
2.5 kg Munich Light
1kg Chocolate malt
2kg De-Husked Caraf III - (late addition)
1.5 kg Roasted Barley - (late addition)
0.75 kg Crystal 60L
6 kg Dry Malt Extract - Extra Light - (late addition)
100g Warrior 60min
70g Willamette 10min
30g Willamette 2min
50g mørk eikechips, dynket i whisky, etter 14 dager
20g vaniljepulver, dynket i whisky, etter 19 dager
65 grader i 60min, 76 grader i 10min.
Ristet bygg og Carafa III Special ble kaldbrygget dagen før, og vannet derfra ble varmet opp og brukt som skyllevann. Dette for å begrense den brente smaken.
US-05
2L gjærkake
18 grader i to uker, 20 grader i en uke.
Alternativ ABV-formel: ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794). http://www.brewersfriend.com/2011/06/16/alcohol-by-volume-calculator-updated/