Klasse
13B Krydret øl (basistype 10B Lys sterk belgisk ale)
Ekstra ingredienser
Tripel med honning og honningkagekrydder
Brygget
12. september 2013
Flasket
30. september 2013
Alkoholstyrke
8,2%
Farve (EBC)
17
OG/FG
1,072 / 1,010
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
14,0l
Gjærbare ingredienser

3000 g Pilsner malt (3 EBC)
900 g honning (tilsatt ved -20 min. kok)
750 g Hvetemalt (5 EBC)
300 g Torrified wheat (4 EBC)
300 g Biscuit malt (50 EBC)
100 g Dark Crystal (275 EBC)

Humle og krydder

-60 min:
20 g Styrian Goldings (5,4 %)

-30 min:
20 g Styrian Goldings (5,4 %)

Krydder tilsatt etter 5 dagers gjæring:
10 gram brunkagekrydder (nellik, allehånde, ingefær, muskat)

Andre ingredienser

-15 min:
1 tsk. gjærnæring
0,5 stk. Whirlfloc

Meskeinformasjon

Infusjonsmesking, 45 min. @ 66 grader.

Gjærtype

Slurry

Gjærmengde

0,5 liter

Informasjon om gjæring

18 dager @ ca 16 grader

Kommentarer

Slurry fra tidligere belgisk brygg, opprinnelig WLP50, 530, 540.


[BBcode]