Klasse
9E Imperial stout
Brygget
27. juni 2012
Flasket
15. juli 2012
Alkoholstyrke
9,2%
Farve (EBC)
92,8
OG/FG
1095 / 1026
Bitterhet (IBU)
65,4 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

6500 gr Pale ale malt
1500 gr Munchen malt
1500 gr Havregryn, lett kokt
1000 gr Roasted barley
300 gr Caraf I
200 gr Special-B

Humle og krydder

50 gr EKG 5.1% FWH
40 gr Bravo 14.2% FWH
20 gr EKG 10 min kok
20 gr Bravo 10 min kok

Vaniljeekstrakt av tre vaniljestenger tilsatt ved kokeslutt

Andre ingredienser

4 gr Natron
1 ts gjærnæring

Meskeinformasjon

90 min 67 grader
15 min 75 grader
15 min 78 grader

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

Dekandert starter 2 x 1 l

Informasjon om gjæring

Gjæret i kjeller ved ca 17 grader romtemperatur.

Ettergjæret på flaske med 100 gr sukker.

Kommentarer

Lagret i kjeller ved 10-16 grader siden 27.07.2012.


[BBcode]