Klasse
7B Dunkelweizen
Brygget
13. februar 2013
Flasket
26. februar 2013
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
43,4
OG/FG
1052 / 1011
Bitterhet (IBU)
15,5 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

3,30 kg Munich Malt (25,0 EBC) - 44,6 %
3,30 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) - 44,6 %
0,30 kg Caramalt (31,0 EBC) - 4,1 %
0,30 kg Special B Malt (350,0 EBC) - 4,1 %
0,20 kg Pale Chocolate Malt (625,0 EBC) - 2,7 %

Humle og krydder

18,00 g Perle [9,40 %] - Boil 60,0 min - 15,5 IBUs

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mash in at 65 C for 60 minutes, mash out at 70 degrees for 15 minutes. Sparge with 80 C water (around 10 liters).

Gjærtype

WLP300 - Hefeweizen Ale

Gjærmengde

2 liter starter, 1 pack of yeast

Informasjon om gjæring

Pitched yeast at 18 C. Fermented first 24 hrs at 16,5 C (21 C inside bucket), then at 19 for 3 days, continuing at 21 C for 13 days. Increased temperature to 23 degrees for the last two days before bottling.

Kommentarer


[BBcode]