Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
4. mars 2017
Flasket
16. mars 2017
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1084 / 1012
Bitterhet (IBU)
95,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 7 EBC 11000 g
Crystal Malt 45 EBC 600 g
Cara Pils 4 EBC 600 g
Honey 40 EBC 920 g
Flaked Oats 4 EBC 2000 g
Dry Light Extract 8 EBC 2200 g

Humle og krydder

Columbus 16.0 % 90 g 30 min
Simcoe 13.0 % 75 g 30 min
Chinook 12.6 % 75 g 30 min
Centennial 10.0 % 75 g 1 min
Citra 11.0 % 75 g 1 min
Amarillo 6.5 % 75 g 1 min
Amarillo 6.5 % 150 g 1 min
Simcoe 13.0 % 150 g 1 min
Simcoe 13.0 % 300 g dry
Amarillo 6.5 % 100 g dry

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mash step 52 °C 20 min
Mash step 67 °C 90 min
Mash step 78 °C 10 min

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

150 gram rehydrert

Informasjon om gjæring

17 °C 7 days
20 °C 5 days

Kommentarer

1 min humlen tilsettes i whirlpoll ved 80 grader. Kjøres 30 min før videre nedkjøling.

Tørrhumles med med 100 gram Simcoe samtidig med at gjæren tilsettes, og så på nytt 200 gram (100 Simcoe og 100 Amarillo) etter 2 dager. Ytterligere 100 gram Simcoe etter ca en uke.


[BBcode]