Klasse
1D Tysk pilsener
Brygget
28. november 2017
Flasket
20. desember 2017
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1048 / 1012
Bitterhet (IBU)
44,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,7 kg Pilsnermalt, 3,5 ebc
0,3 kg Carapild, 5 enc

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfrueh, 4,5 alfa:
30 g kok 60 min
30 g kok 30 min
30 g kok 15 mm
30 g kok 1 min

Andre ingredienser

Vannjustering i hht Gahrs artikkel på Norbrygg
1/2 ts Gjærnæring og 1 tbl whirlfloc 15 min kok

Meskeinformasjon

64 grader i 80 min, 76 grader i 10 min, skylling i 45 min, kok 90 min

Gjærtype

Saflager w 34/70

Gjærmengde

4 pk

Informasjon om gjæring

Rehydrert, pitchet på 14 grader, gjæring i 18 dager på 8 grader, coldcrash til 2 grader før flasking med 6 g sukker/l.

Kommentarer


[BBcode]