Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
stjerneanis, vaniljestangen, muskat, enebær
Brygget
10. januar 2017
Flasket
23. januar 2017
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
37
OG/FG
1,068 / 1,011
Bitterhet (IBU)
27,26 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
11,5l
Mengde ferdig øl
11,0l
Gjærbare ingredienser

Tor lys malt ekstrakt
Honning
Tor ekstra lys malt ekstrakt
Axa 4korn (rugflak, hveteflak, havregryn, byggflak)
Sjokolade rug malt

Humle og krydder

Pacific gem
East kent golding
Stjerneanis
Vaniljestangen
Muskat
Enebær

Andre ingredienser

Ingen som jeg ikke allerede har gitt opp.

Meskeinformasjon

Sjokolade malt og knust Axa 4 korn, 45min på 70 grader.

Gjærtype

Safale S-04

Gjærmengde

6 gram

Informasjon om gjæring

Har brukt Safale S-04 Enlish ale yeast.
Ølet har gjæret for neste 2 uker.

Kommentarer

På grunn av problemer med helle vørter fra kjele til gjæringskar fikk ølet i begynnelse ein ubehagelig bitterhet, men dette mildnet da ølet modnet og nå gi dette ølet litt bitterhet på slutt.

Dette oppskrift var min egen idé og et lite eksperiment. Selv synes jeg at resultated er interessant og litt annerledes en ein vanlig juleøl.

Ølet har lite skum så du må helle direkte i glass!


[BBcode]