Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser
Kaffe, vaniljestang og honning
Brygget
5. februar 2015
Flasket
22. februar 2015
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
80
OG/FG
1060 / 1015
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3kg LME
0,45kg Carared
0,35kg Dark Munich
0,2kg Black Patent
0,1kg Chocolate malt
0,5kg Honning (1 dag etter)

Humle og krydder

45g Belma 60min

Andre ingredienser

2 vaniljestenger tilsatt to dager før flasking. Kaldbrygget kaffe laget av 100g nykvernet kenyansk "Karinga"-kaffe fra Bergen Kaffebrenneri, tilsatt ved flasking.

Meskeinformasjon

Partial mash, spesialmalt fikk 45 minutter på 68 grader, LME tilsatt rett etter oppkok. 12 liter, 10 liter var kokt og avkjølt i gjæringsbøtten dagen før.

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

1 pk

Informasjon om gjæring

20 grader

Kommentarer


[BBcode]