3500 g Pilsner Malt 3 EBC
2800 g Munich Malt 20 EBC
1000 g Cara Crystal 120 EBC
100 g Chocolate Malt 800 EBC
50 g Smoked Malt 6 EBC
250 g Demerera Sugar
150 g Farin
Saaz 2.8% alpha 60 g 60 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 60 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 40 g 10 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 40 g 10 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 40 g 10 minutes
Lager en "te" som tilsettes når vørter er kald:
Appelsinskall (32 gr.),
nellik (3 spiker),
lakrisrot (20 gr.),
en vaniljestang og
en kanelstang.
Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demara, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.
1. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1/2 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min
68 degrees for 90 minutes.
WLP833 German Bock Lager Yeast
5 rør gjær (ikke starter)
8-10 grader i 28 dager
Ettergjæret med Farin på flasker ved 20 grader i 14 dager.
I kjøleskap på ca. 2 grader i 11 dager.
Diacetylrast i 3 døgn etter 3 ukers gjæring.
Flasket på 3 kasser bjørnunger. (0,33 l.)