Klasse
1D Tysk pilsener
Brygget
11. januar 2014
Flasket
10. mars 2014
Alkoholstyrke
5,8%
Farve (EBC)
6,1
OG/FG
1,055 / 1,011
Bitterhet (IBU)
30,5 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,5l
Gjærbare ingredienser

100% Pilsner Malt

Humle og krydder

27 g Perle @ 60 min
14 g Hallertauer Hersbrucker @ 15 min

Andre ingredienser

1 tablett whirlfloc
1 teskje 5.2 pH stabilizer
1 kapsel Servomyces

Meskeinformasjon

54 grader C i 50 min
78 grader C i 10 min

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

1xWLP830(3.4L start)

Informasjon om gjæring

10 grader C i 31 dager
Gradvis økning (1 grad/time) til 20 grader C på dag 31
2 dager på 20 grader C før gradvis senking av temp. til lagertemp (3 grader C)

Kommentarer

Oppskriften er basert på Jamil Zainasheff sin "Myburger" fra "Brewing Classic Styles"


[BBcode]