Klasse
13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Brygget
18. oktober 2016
Flasket
30. oktober 2016
Alkoholstyrke
11,4%
Farve (EBC)
90
OG/FG
1113 / 1026
Bitterhet (IBU)
65,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
55,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 7 EBC 23000 g
Cara Munich I 100 EBC 1700 g
Chocolate Malt 800 EBC 800 g
Roasted Barley 1100 EBC 1000 g
Dry Light Extract 8 EBC 2500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 240 g

Humle og krydder

Nugget 15.0 % 100 g 60 min
Crystal 2.7 % 55 g 30 min
Crystal 2.7 % 55 g 15 min
Columbus 16.0 % 100 g 60 min

2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min

Andre ingredienser

Vannjustering: CaCO3 (kun mesk): 22 gram

2 ts Irish Moss
1 ts gjærnæring

Meskeinformasjon

Innmesk ca 55 liter 67 °C 5 min
Mash step 60 °C 20 min
Mash step 70 °C 40 min
Utmesk. Skylling ca 25-35 liter. Sakte avtapping!! 78 °C 10 min

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

201 gram

Informasjon om gjæring

Bruk 210 gram rehydrert US-05.
2 min med oksygen. Mer oksygen etter ca 12 timer.

Tatt på eikefatet 30.10.2016


Kommentarer

Modnet på eikefat


[BBcode]