Pale Malt 7 EBC 23000 g
Cara Munich I 100 EBC 1700 g
Chocolate Malt 800 EBC 800 g
Roasted Barley 1100 EBC 1000 g
Dry Light Extract 8 EBC 2500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 240 g
Nugget 15.0 % 100 g 60 min
Crystal 2.7 % 55 g 30 min
Crystal 2.7 % 55 g 15 min
Columbus 16.0 % 100 g 60 min
2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min
Vannjustering: CaCO3 (kun mesk): 22 gram
2 ts Irish Moss
1 ts gjærnæring
Innmesk ca 55 liter 67 °C 5 min
Mash step 60 °C 20 min
Mash step 70 °C 40 min
Utmesk. Skylling ca 25-35 liter. Sakte avtapping!! 78 °C 10 min
Safale US-05
201 gram
Bruk 210 gram rehydrert US-05.
2 min med oksygen. Mer oksygen etter ca 12 timer.
Tatt på eikefatet 30.10.2016
Modnet på eikefat