Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
12. april 2013
Flasket
25. april 2013
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
38
OG/FG
1084 / 1018
Bitterhet (IBU)
24,0 (D)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

7000g pilsnermalt 3 ebc
300g cara crystal 120 ebc
300g melanodin malt
400g special B 230 ebc
300g hvete malt 3 ebc
100g Biscuit malt

500g candis sukker
500g lys sirup

Humle og krydder

12g Norther brewer 60 min
40g Styrian golding 15 min
10g styrian golding 5 min

20g koriander 15 min
10g tørket appelsinskall søt

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

75 minutter på 66 grader
15 minutter hever til 75

Gjærtype

Wyeast 3463

Gjærmengde

3 liter starter

Informasjon om gjæring

5 dager på 20 grader
resten på 22 grader

Kommentarer


[BBcode]