Klasse
8C Oatmeal stout
Brygget
6. desember 2013
Flasket
15. desember 2013
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
100
OG/FG
1076 / 1018
Bitterhet (IBU)
43,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
95,0l
Mengde ferdig øl
88,0l
Gjærbare ingredienser

15kg Pilsnermalt (Fuglesang)
5kg Munchenermalt (Bamberg
2,4 kg Roasted Barley
1,2 kg Sjokolademalt
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Cara Red (Bamberg)
1,5 kg Havregryn

Humle og krydder

200gr East Kent Golding 5,9% 90 min
150gr East Kent Golding 5,9% 15 min

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid i innmesking
40 gr Natron i innmesking

Meskeinformasjon

68 grader i 60 min, også tilsatt 1,5 kg havregryn kokt i 10 min i 10 liter vann. Deretter hevet temp til 72 grader i 20 min.

Gjærtype

Nottingham Ale Yest

Gjærmengde

1,3 liter

Informasjon om gjæring

Starter laget av 4 fl 0,33 vørterøl kokt ut for å ta bort kullsyre og tilsatt 2 ss maltekstrakt. Kjølt ned og tilsatt 4 ikke toppede ss med Nottingham Ale Yest.
Gjæringstemp 18-19 grader i 10 dager.

Kommentarer

Tilsatt 320 gr demerarasukker kokt ut i 1 liter vann og nedkjølt, ved flasketapping.


[BBcode]