Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12B Belgisk fruktlambic)
Ekstra ingredienser
Bringebær
Brygget
6. mai 2012
Flasket
3. mars 2014
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1,050 / 1,002
Bitterhet (IBU)
2,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

2.6 kg belgisk pilsenermalt
2.6 kg belgisk hvetemalt

Humle og krydder

20 g saaz 3% blomst, tilsatt i mesk

Andre ingredienser

4 kg bringebær (fra frysedisken), tilsatt i gjæringskaret august 2013

100 g eikekuber i gjæringskar under hele gjæringen

Meskeinformasjon

64 grader 90 minutter
78 grader 10 minutter
Koketid 10 minutter

Gjærtype

WLP670

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Lagde 4 liter starter med en ampull WLP670. Denne sto i fire måneder før vørteren ble tilsatt.

Gjæret på ca. 20 grader.

Kommentarer

I april 2013 ble ca. 8 liter tappet av dunken og servert.

Bringebær ble tilsatt i august 2013 på de ~18 litrene som var igjen.


[BBcode]