Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
19. oktober 2013
Flasket
9. november 2013
Alkoholstyrke
10,5%
Farve (EBC)
72
OG/FG
1,084 / 1,007
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

6 kg Pilsner
400 gr Munich Malt 10L
250 gr Biscuit Malt
150 gr Aromatic Malt
100 gr Chocolate Malt
100 gr Special B
1,27 kg Light DME
650 gr. Candi Sirup (Mørk)
360 gr. Candi Sukker (Amber)

Humle og krydder

22 gr. Northern Brewer (9,5%AA) @ 90 Min
26 gr. Styrian Goldings (3,84%AA) @ 30 Min
25 gr. Hallertau Hersbrucker (4,13%AA) @ 30 Min

Andre ingredienser

1 ts Irish Moss @ 10 min.
1 rør ClarityFerm ved pitching

Meskeinformasjon

65C i 90 Minutter

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

2 rør starter

Informasjon om gjæring

25 grader i 4 dager.
Rampet opp til 29 i 2 dager.
Ned til 22 i 15 dager.

Kommentarer

Testet glutenfritt.
Løst basert på Westvleteren 12, modifisert oppskrift funnet på nett.


[BBcode]