Klasse
10C Bière de garde
Brygget
1. november 2016
Flasket
17. februar 2017
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
0
OG/FG
17,500 / 9,300
Bitterhet (IBU)
20,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
35,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

8 l vørter brukt og drukket i godt lag.

Pilsner 9, Vienna 4, Biscuit 0,5, Surmalt 0,5, Sprcisl B 0,25, Røykmalt (!) 0,25.

Humle og krydder

Perle 200g,90g 90 min,60g 30min,50g 15min. En neve vest indisk laurbær etter primærgjæring for profilering.

Andre ingredienser

100g lynghonning i sekundær.

Meskeinformasjon

1 trinn 67 grader 1 time. Utmesk 70 grader 0,5 timer.

Gjærtype

Egen villgjær

Gjærmengde

Nok

Informasjon om gjæring

Forholdsvis kjølig ( 15 grader).

Kommentarer

Flaskekarbonering ved hjelp av frisk hetvingjær.


[BBcode]