Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
11. august 2012
Flasket
31. august 2012
Alkoholstyrke
9,2%
Farve (EBC)
38
OG/FG
1085 / 1016
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

8500 gram Maris Otter
1100 gram Munich malt type 2
260 gram Flaked Wheat
170 gram Caramunich type 2
100 gram Chocolate malt
100 gram Special B
300 gram Brun kandisukker

Humle og krydder

24 gram Magnum 14,2% 60 min
8 gram Hallertauer Hersbrucker 3,7% 15 minutter
5 gram EKG 5,6% 15 minutter
7 gram Saaz 3,1% 1 minutt
7 gram Styrian Goldings 4,1% 1 minutt
5 gram Orange peel bitter 5 minutter
3 gram knust korianderfrø 5 minutter

Andre ingredienser

1ts gjærnæring
1kpsl servomyces
1ts irish moss

Meskeinformasjon

1t @ 66grC

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

380 bill celler

Informasjon om gjæring

Tilsatt 1 min O2 ved 1L/min før gjæring
Gjæret 3 uker ved 20 grader

Kommentarer

Naturlig karbonert til volco2: 2.4


[BBcode]