Klasse
13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
40g bourboneikm 7g amerikansk eik dynket i makers mark bourbon.
Brygget
1. april 2015
Flasket
15. mai 2015
Alkoholstyrke
9,5%
Farve (EBC)
78,8
OG/FG
104 / 32
Bitterhet (IBU)
78,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,0l
Mengde ferdig øl
14,0l
Gjærbare ingredienser

3.96kg Marris Otter
792g Brown malt
528g vetemalt
495g Chocolate wheat
165g Roasted barley
330g Dark chrystal malt 275ebc
330g Chrystal wheat 120ebc

Humle og krydder

90min 25g Summit 16.2%
10min 16g Challenger 7.5%
10min 16g Summit 16.2%

Andre ingredienser

1,5ss Oppslammet kritt
2krm Kalsiumklorid

Meskeinformasjon

67grader i 2 timer
Utlak 72 grader

Gjærtype

WLP 090 San diego

Gjærmengde

Ca 0.5L starter

Informasjon om gjæring

21 grader i ca 3 uker.

Kommentarer

Eik er dynket i ca 2dl makers mark bourbon. Ristet ett par tre ganger i løpet av 5min og etter det er alt tilsatt etter utført primærgjæring. Ølet tappes om etter en uke med eik til sekundærgjæring. Ølet flaskes etter ca 2 ukers sekundærgjæring.

Flaskene har stått i kjøleskap på ca 4 grader frem til konkuranse.


[BBcode]