Klasse
8A Dry stout
Brygget
20. januar 2013
Flasket
17. februar 2013
Alkoholstyrke
5,7%
Farve (EBC)
102
OG/FG
1,059 / 1,015
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

4.5 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
500g Crystal Malt 120 EBC
400g Roasted Barley 1500 EBC
400g Hvete Malt 5 EBC
400g Bjørns Havregryn (Lettkokte)
200g Chocolate Malt 1200 EBC

Humle og krydder

30g Chinook pellets 10% AA (60 min)
10g East Kent Goldings blomst 4% AA (15 min)
10g East Kent Goldings blomst 4% AA (5 min)

Andre ingredienser

230 g Blå Java kaffebønner + 7dl vann (2 dager før tapping, Cold Extraction, tilsettes i gjæringsdunk)

Meskeinformasjon

Koke opp 20L vann til 72 grader
Meske i 20L i 75 min på 66-68 grader
Koke opp 10L vann til 76 grader
Meske i 10L i 20 min på 71-73 grader

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Gjæret 2 uker på gjæringskar på 17-20 grader.

Kommentarer


[BBcode]