Klasse
5G Old ale
Brygget
8. september 2013
Flasket
22. september 2013
Alkoholstyrke
6,6%
Farve (EBC)
34,8
OG/FG
1,062 / 1,012
Bitterhet (IBU)
38,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

5,4 kg Maris Otter pale malt
0,3 kg Crystal malt
0,2 kg Amber malt
0,2 kg Brown malt
0,2 kg Dark Crystal malt
0,08 kg Chocolate malt
0,12 kg sukker til priming på flasker

Humle og krydder

22 gram Magnum humle (14,10%) 60 minutter
40 gram East Kent Goldings humle (4,5%) i 2 minutter

Andre ingredienser

11 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden

Meskeinformasjon

Enstegsmesking 90 minutter på 65 grader C.
16 liter vann til innmesking
Kontinuerlig skylling med 22 liter vann på 78 grader C.

Gjærtype

WLP 002

Gjærmengde

1 rør + starter

Informasjon om gjæring

Tilsatt ren O2 etter nedkjøling
Gjæring på 18 grader Celsius i 14 dager.

Kommentarer


[BBcode]