Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
6. mars 2013
Flasket
18. mars 2013
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1072 / 1012
Bitterhet (IBU)
82,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

6000g Pale Malt 7 EBC (Bestmaltz)
700g Hvete Malt 3 EBC (Bestmaltz)
500g Cara Pils 7 EBC (Bestmaltz)
200g Amber Malt 100 EBC (Weyermann)
200g Cara Red 40 EBC (Weyermann)
100g Red Crystal 400 EBC (T.Fawcett)

Humle og krydder

30 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11%
15 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11%
1 min: 20g Citra 12%, 20g Columbus 16%, 20g Centennial 11%
Tørrhumlet 9 dager i primærkar med:
20g Citra, 20g Columbus, 20g Centennial, 30g East Kent Goldings og 30g Saaz

Andre ingredienser

Vannjustering i mesk med 10g gips, 3g kritt og 5g pH5,2 stabilizer
Tilsatt 1/4 ts Super Moss 15min før kokeslutt

Meskeinformasjon

19L meskevann (75grader) Mesk i 100min på 67grader, økt til 78grader med direkte varme manuell sirkulering over 15min.
kontinuerlig skylling med 78 grader vann til 28 L i kokekar.

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Pitchet rett fra pose i 22 grader vørter, okysinert ved risting.
Satt i 16 grader gjæringsskap, vørter temp oppe i 24 grader under stormgjæring. Tilsatt tørrhumle etter 3 dager. Holdt på 22 grader i 9 dager før flasking. 8g/l rørsukker til karbonering.

Kommentarer

Litt høy OG og gjæringstemp i forhold til planlagt.
God utgjæring og høy bitterhet, samt litt lav humlearoma, gav en øl i grenseland mellom Amerikansk IPA og Imperial IPA.
Kunne selv tenkt meg litt mer restsødme og humlearoma.
Men, resultatet faller trolig i smak hos mange.


[BBcode]