Klasse
13D Andre røykøl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Brygget
28. desember 2012
Flasket
24. februar 2013
Alkoholstyrke
5,9%
Farve (EBC)
522
OG/FG
1062 / 1017
Bitterhet (IBU)
50,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
30,0l
Gjærbare ingredienser

6000 gram castle røykmalt
2000 gram castle munchenermalt mørk
1000 gram hjemmelaget kaffemalt
1000 gram hjemmelaget brendtmalt
1500 gram lettkokt havre fra bjørns

Humle og krydder

100 gram challenger blomst 6% i 60 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mesket med 25 liter vann ved 65 grader i 60 min
Siling i 90 min

Gjærtype

wyeast 2633

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

Gjæret ved 12 grader i 13 dager
Ettergjæret på fat ved 12 grader i 8 dager
Lagret ved 0-4 grader i ca 6 uker

Kommentarer

Inspirasjonen til dette ølet kommer fra Bamberg i Tyskland.
Hjemmelaget kaffemalt er pilsmalt som er varmebehandlet ved 230 grader i 60 min.
Brendtmalten er varmebehandlet ved 230 grader til den ble sort.


[BBcode]