4200 g Pilsner Malt, Best (3,9 EBC) - 68,3 %
600 g Havregryn (2,0 EBC) - 9,8 %
600 g Hvetemalt, Best (3,9 EBC) - 9,8 %
600 g Flaket hvete (3,2 EBC) - 9,8 %
150 g Pale Crystal Malt, Thomas Fawcett (75,0 EBC) - 2,4 %
12 g Columbus (Tomahawk) [15,80 %] - Boil 60 min, 20,0 IBUs
20 g Simcoe [12,90 %] - Boil 10 min - 9,9 IBUs
20 g Citra [13,50 %] - Boil 5 min - 5,7 IBUs
Steep/Whirlpool i 20 min på 80 grader C:
60 g Citra [13,50 %] - Steep/Whirlpool 20 min - 7,8 IBUs
40 g Simcoe [12,90 %] - Steep/Whirlpool 20 min- 4,9 IBUs
20 g Azacca [12,70 %] - Steep/Whirlpool 20 min - 2,4 IBUs
Tørrhumling etter 2 dager:
60 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 8 Days
40 g Azacca [12,70 %] - Dry Hop 8 Days
20 g Simcoe [12,90 %] - Dry Hop 8 Days
Tørrhumling etter 10 dager:
60 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 4 Days
40 g Azacca [12,70 %] - Dry Hop 4 Days
20 g Simcoe [12,90 %] - Dry Hop 4 Days
Vannjustering i mesk:
8,0 ml Lactic Acid
4,6 g Calcium Chloride
2,8 g Gypsum (Calcium Sulfate)
1,1 g Salt
Stegmesk med 17 liter vann på 66 grader C i 60 min, 72 grader C i 15 min og 76 grader C i 10 min. Kontinuerlig skylling med 17 liter vann ved 76 grader C.
London Ale III (Wyea
250 milliarder celle
Gjæring på 18 grader C i 10 dager, deretter tappet på fat med andre tørrhumling og gjæret videre på 19 grader C i 4 dager. Cold crash og tappet over på nytt fat etter 1 dag. Deretter lagret og karbonert på 3 grader C til flasking.
Vannprofil: 75 ppm kalsium, 48 ppm sulfat og 85 ppm klorid. pH i mesk: 5,25. pH i skyllevann: 5,5.