Klasse
13D Andre røykøl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser
Brygget
13. juli 2012
Flasket
28. juli 2012
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1053 / 1011
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

3000 gram Maris Otter Pale Malt
1000 gram Smoked Malt
500 gram Rye Malt
200 gram Crystal Malt (60L)

Humle og krydder

30 gram Challenger pellets 6% 60 min
15 gram EK Goldings pellets 5% 20 min

Andre ingredienser

1 ts Irish Moss
En bærepose einerskudd under mesking, og en neven einerskudd siste 15 minutter av koking.

Meskeinformasjon

Mesket med BIAB-metoden.
65 grader i 90 minutter, deretter varmet opp til 75 grader.

Gjærtype

Safale US05

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Gjæret på ~19 grader i to uker.

Kommentarer


[BBcode]