Klasse
5A Engelsk brown ale
Brygget
10. januar 2013
Flasket
28. januar 2013
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
35
OG/FG
1051 / 1010
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

4800 gram Th. Fawcett Maris Otter
1000 gram Th. Fawcett Amber Malt
100 gram Th. Fawcett Caramalt
100 gram Th. Fawcett Pale Crystal
50 gram Th. Fawcett Pale Chocolate

Humle og krydder

60 gram East Kent Goldings 4.0%, 60 minutter
15 gram East Kent Goldings 4.0%, 5 minutter

Andre ingredienser

1g gjærnæring
1/2 tablett whirlfloc
6 dråper foam control

Meskeinformasjon

75 min 66 grader
Batch-sparge 78 grader vann

Gjærtype

WLP013

Gjærmengde

1 pakke i 1.1 liter starter

Informasjon om gjæring

Pitchet v 18 grader.
18 dager 20-22 grader, uten temperaturkontroll

Kommentarer

Primet med 5.5 gram farin per liter.


[BBcode]