Klasse
13E Andre tilsetninger
Brygget
24. september 2015
Flasket
14. oktober 2015
Alkoholstyrke
7,85%
Farve (EBC)
96
OG/FG
1096 / 1032
Bitterhet (IBU)
45,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
22,25l
Gjærbare ingredienser

4000g Maris Otter Pale Malt 5 EBC
450g Munich Malt 25 EBC
700g Crystal Malt 120 EBC
280g Chocolate Malt 1250 EBC
280g Black Malt 1400 EBC
3000g Breiss CBW Pilsen Light flytende ekstrakt
454g Breiss CBW light spraymalt

Humle og krydder

45g Cascade 6,1%AA, 60 min
35g Northern Brewer, 6,07%, 15 min

Andre ingredienser

Kaffe: Kenya Kiriani Teresia Muranga fra Supreme Roastworks. Brygget på V60 med 36g kaffe pr 500g vann. 2 liter ferdig kaffe ble tilsatt like før flasking.

Meskeinformasjon

BIAB. 70min på 68°C. Skylte med 7 liter vann 75°C.

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

Lagde en enkel starter på 1,8 liter.

Gjæret i 20 dager på ca 20°C.

Kommentarer

Vi har tatt sikte på å lage en øl i julekaffens navn.

Merk at både EBC og IBU er kalkulert før tilsetting av kaffe,


[BBcode]