Klasse
9E Imperial stout
Brygget
6. desember 2012
Flasket
22. desember 2012
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1103 / 1026
Bitterhet (IBU)
60,0 (D)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

18500 gram Thomas Fawcett Maris Otter Pale Malt
1500 gram Thomas Fawcett Roast Barley
1000 gram Thomas Fawcett Chocolate Malt
1000 gram Thomas Fawcett Dark Crystal
2000 gram sukker

Humle og krydder

200 gram Challenger pellets 6,4% 60 minutter
200 gram Challenger Pellets 6,4% 0 minutter med 30 minutter varmt trekk før kjøling

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mesket i to omganger i Speidel.

Gjærtype

White Labs WLP007

Gjærmengde

3 rør i 4 liter starter med magnetrører

Informasjon om gjæring

Gjæret 5 dager på 18 grader og resten av tiden på 20 grader.

Kommentarer


[BBcode]