Klasse
5D Altbier
Brygget
23. juni 2013
Flasket
14. august 2013
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
34
OG/FG
1,052 / 1,011
Bitterhet (IBU)
44,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

4000 g Pilsner malt (3 EBC)
2000 g Munich malt (25 EBC)
400 g Pale Crystal malt (70 EBC)
200 g Chocolate malt (1200 EBC)

Humle og krydder

-60 min:
40 g Spalt (4,7 %)
10 g Northern Brewer (8,5 %)

-30 min:
40 g Spalt (4,7 %)

-10 min:
20 g Spalt (4,7 %)
20 g Hallertauer Mittelfrüh (4 %)

Andre ingredienser

-15 min:
1 ts. gjærnæring
1 whirlfloc

Meskeinformasjon

BIAB:
Infusjonsmesking med 25 liter vann, 60 min. ved 66 grader.
Partiskylling: 12 liter ved 78 grader.

Gjærtype

WLP036

Gjærmengde

2 rør

Informasjon om gjæring

Primær: 14 dager @ 16 grader

Sekundær: 40 dager @ 5 grader (senket temperaturen med 2 grader per døgn til oppnådd temperatur).

Kommentarer


[BBcode]