Klasse
2B Wiener
Brygget
13. januar 2013
Flasket
4. februar 2013
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
19,2
OG/FG
1052 / 1012
Bitterhet (IBU)
24,5 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

2300 gram Vienna malt
1500 gram Münchener malt
1500 gram Pilsner malt
50 gram Sjokolademalt
150 gram sukker til karbonering

Humle og krydder

17 gram Northern Brewer pellets 10,55% 60 minutter
40 gram Tettnanger pellets 4,50% 10 minutter

Andre ingredienser

11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

Meskeinformasjon

90 minutter enstegsmesking 67 grader

Gjærtype

WLP833 German Bock Lager

Gjærmengde

2 rør, 3 liter starter, 500 milliarder celler

Informasjon om gjæring

Gjæret i 17 dager på 8-9 grader. Diacetylrest i 4 dager på 16 grader.

Kommentarer

Naturlig karbonert på flaske ved 20 grader i 2 uker. Lagret siden 18.februar ved 4 grader.


[BBcode]