Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
18. januar 2017
Flasket
30. januar 2017
Alkoholstyrke
6,6%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1,061 / 1,011
Bitterhet (IBU)
51,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
17,5l
Gjærbare ingredienser

Amt Name Type # %/IBU
5,40 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 93,1 %
0,20 kg Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 2 3,4 %
0,20 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 3 3,4 %

Humle og krydder

30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - First Wort 60, Hop 4 39,1 IBUs
100,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 5 10,0 IBUs
50,00 g Riwaka [5,25 %] - Boil 2,0 min Hop 6 2,2 IBUs
70,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 8 0,0 IBUs
50,00 g Riwaka [5,25 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 9 0,0 IBUs

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

60 minutter @ 66C

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

2 pk rehydrert

Informasjon om gjæring

ca 20 grader i 12 dager. Tørrhumlet siste 5 dagene

Kommentarer

Brygget på Speidel 20
Startet med 23 liter vann og tilsatte mineraler etter Gahrs tabell:

9,2 gram CaSO4
2,3 gram CaCO3 (mesk)
2,3 gram NaHCO3 (mesk)

Tilsett 8-10 dråper Brewers Clarex når du pitcher

Medbrygger var i NZ på juleferie og tok med seg humle tilbake, Nelson Sauvin og Riwaka. Siden det kun er NZ humler kaller vi ølet for Kiwipa.


[BBcode]